Zapraszamy do udziału w kulinarnej przygodzie – najmłodsze oraz trochę starsze dzieci. To okazja do wspólnego odkrywania produktów, tekstury i smaków w myśl zasady „nie marnujemy”.
Dzięki samodzielnemu przygotowaniu przekąsek (np. sensorycznych cakepopsów, owocowych szaszłyków, ciastek czy jesiennych gofrów) dzieci będą mogły spróbować nowych produktów. Poznają także takie pojęcia jak „sezonowy” czy „lokalny”.
Kontakt z kuchennymi przyborami, wspólna zabawa oraz efekt finalny potrafią odczarować nawet nielubiane dotąd produkty.
Spotkania odbędą się w dwóch terminach:
12.11.2024 r. godz. 17.00-18.30 –
Warsztaty z rodzicami (dla dzieci w wieku 3-7 lat)
19.11.2024 r. godz. 17.00-18.30 – Warsztaty dla dzieci (w wieku 7/8-13 lat)
Gdzie: PRZED•POKÓJ H13, ul. Świdnicka 43-45
Zapisy: Uwaga: Brak miejsc
Warsztaty poprowadzi: Agnieszka Maniewska – ratowniczka nadwyżkowej żywności w inicjatywie Foodsharing Wrocław. Od 2020 roku prowadzi warsztaty ekologiczne i kulinarne dla dzieci, gdzie odczarowuje wiele składników, ucząc jak wykorzystywać produkty sezonowe. Uwielbia brzydkie warzywa i kuchnię bezresztkową.