„Do zjedzenia, nie do wyrzucenia” – pod tą nazwą kryją się warsztaty dla uczniów szkół podstawowych, tym razem dla z klas 5-8. Celem zajęć jest kształtowanie świadomości ekologicznej i edukacja żywieniowa dzieci w zakresie minimalizacji marnowania żywności.
Opis: Warsztat pełny interakcji i praktycznej wiedzy na temat żywności, która lepiej, aby się nie zmarnowała. Dlaczego tak będzie lepiej oraz dla kogo tak będzie lepiej? Odkryją to sami uczestnicy. Odkryją także wielką tajemnicę: co się dzieje z ziemniaczkami, które zostawiamy…
Terminy: Warsztaty będą trwać 2 godziny lekcyjne. Możliwe są w następujących terminach oraz przedziałach godzinowych:
19 marca – godz. 9.00 – 11.00 oraz 11.00-13.00 (2 klasy)
20 marca – godz. 9.00 – 11.00 oraz 11.-13.00 (2 klasy)
25 marca – godz. 10.30 – 12.30 (jedna klasa)
Zapisy: Zapisy odbywają się poprzez formularz zgłoszeniowy dostępny pod linkiem.
Jeśli w danym dniu planowane są dwa warsztaty – zapisy dotyczą dwóch klas w jednej placówce edukacyjnej.
O możliwości udziału w warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń. Informację zwrotną z potwierdzeniem otrzymają Państwo w ciągu dwóch dni.
W razie dodatkowych pytań, zachęcamy do kontaktu: k.bielak@kzn.org.pl, tel. 667 025 068.
O prowadzącym: Krzysztof Pokorski – Spójność, ekologia, zdrowy dystans i empatia to wartości, którymi kieruję się w moich wyborach życiowych.
W swoim życiu zawodowym miałem możliwość doświadczyć funkcjonowania i specyfiki każdego z sektorów. Zarówno w urzędzie, w firmie o globalnym, jak i lokalnym zasięgu, na uczelni czy w organizacji pozarządowej – wszędzie starałem się nie tracić z oczu człowieka, tego w sobie i tego w innych ludziach.
Jednocześnie starałem się w różnych formach szkolić na temat empatii oraz budowania zdrowych relacji międzyludzkich, edukować o wpływie naszej cywilizacji na środowisko naturalne i współtworzyć projekty związane ze społeczną odpowiedzialnością biznesu, z CSR WRO Clubem oraz Akademią BIZnES Class na czele. Więcej informacji: https://www.ekocentryk.pl/
Warsztaty są współfinansowane ze środków Gminy Wrocław w ramach projektu: “Promowanie zdrowego żywienia i aktywności fizycznej dzieci i młodzieży placówkach opiekuńczych i edukacyjnych Wrocławia”.